Ali lahko Feng Šui učinkuje pri nas?

Feng šui je doma na Kitajskem. Zato se mnogi sprašujejo, ali je sploh primeren za nas. Seveda je. To so dokazali Avstralci, Američani in tudi Evropejci, ki že desetletja uspešno uporabljajo ta znanja v vsakdanjem življenju. Kitajci ne živijo na drugem planetu. Veter jim prinaša isti zrak kot nam. Voda teče navzdol, tako kot pri nas. Sonce jih greje in luna jih osvetljuje tako kot nas. Fizikalne in astronomske zakonitosti veljajo tako za Kitajce kot za nas. In feng šui temelji na  zakonih narave.

Znanstveno je ugotovljeno, da so vsi današnji Zemljani potomci afriškega človeka, ki je stopil na evrazijsko celino pred približno 100 000 leti. Vendar so na teh območjih takrat že prebivali tako imenovani jamski ljudje, katerih geni so zaslužni zato, da se danes ljudje na Zemlji vendarle razlikujemo med seboj. Mogoče ne samo po videzu, ampak tudi po načinu razmišljanja. Kitajci in ostali severovzhodni Azijci so svoje specifične značilnosti brez dvoma podedovali po svojem pradavnem predniku, katerega ostanke so pred kratkim našli v neki sibirski jami.

Kitajci so potrpežljivi in natančni opazovalci. Tisočletja so sistematično zbirali informacije o življenju in naravi in svoja dognanja posredovali potomcem. Zato ni čudno, da so odkrili najgloblje skrivnosti narave in vesolja že pred davnimi tisočletji. Znanost, ki je na Zahodu nekako ločena od vsakdanjega življenja, ti ljudje živijo.

Kitajci so že zdavnaj doumeli, da je vse na zemlji in v vesolju ena sama energija. Da je vse povezano z vsem in da se nič ne zgodi slučajno. Ugotovili so, da so veliki dogodki posledica na videz nepomembnih vsakdanjih dogodkov, ki se kopičijo in postanejo očitni, ko je prepozno. Te komaj opazne vplive na življenje odkriva in odstranjuje kitajska umetnost urejanja bivalnega okolja.

Kako se že glasi tisti rek? Stokrat nič ubije osla. No vidite. Tudi mi poznamo feng šui, samo premalo se ga zavedamo.