Ogledalo

V: V manjšo vhodno avlo, ca. 1,30 m x 1,30 m, na severni strani hiše, bi rada vgradila garderobno omaro z drsnimi vrati z ogledali in sicer na polno steno točno nasproti vhodnih vrat, kajti desno je okno, levo pa vrata v hodnik stanovanjskih prostorov.
Ali je lahko nasproti vhoda ogledalo in če že, kako preprečiti negativnosti?

O: Ogledalo ne sme nikoli gledati skozi vrata in ne skozi okno. To pomeni, da ga ne morete pritrditi na omaro, ki stoji nasproti vhodnih vrat. Ogledalo bo v tem primeru odbijalo energijo, ki jo ljudje prinašajo s seboj v hišo, nazaj ven. V hiši bo zaradi tega primanjkovalo energije. Zrak ne bo krožil po prostorih, ampak bo zastajal po kotih in prostori bodo zatohli. Zračenje skozi okna pomaga le za kratek čas. V zatohlih prostorih se pospešeno razmnožujejo glivice in bakterije, ki povzročajo alergije in bolezni dihal.
V pritličju naših hiš, ki imajo strmo streho, je problem pomanjkanja energije še posebno pereč. Energija se namreč ob stenah stalno dviguje proti slemenu strehe. Zato pritličje takih hiš ni primerno za spanje. Ponoči namreč ljudje s težavo pridejo do kisika, ker se zrak ne giblje. Zaradi tega trpi srce in z leti pride do bolezni srca in ožilja. Če pa so po tleh še tekstilne obloge ali preproga, zavese na oknih in pa prenatrpan prostor s pohištvom in stvarmi, dobimo grobnico, v kateri še bakterije težko preživijo, kaj šele ljudje.

Lep dan želim!

Regina