Barve v stanovanju (znamenje kovina)?

Za določitev barv v stanovanju so potrebni naslednji podatki:
– v katerem segmentu stanovanja se nahaja posamezen prostor stanovanja: južni,jugovzhodni,…
– kakšnemu namenu služi posamezen prostor (dnevna soba, spalnica, kopalnica,…
– podatki o osebi, ki uporablja prostore: element osebe,
elementi, ki osebi (eventualno) manjkajo in jih je treba kompenzirati in barve srečnih zvezd osebe. Pomembno je tudi ali ste jin ali jang oseba in ali je vaš posel oziroma služba bolj umirjena ali pa zelo stresna. Pri natančnem določanju barv je treba upoštevati tudi, pod kakšnimi kozmičnimi vplivi je posamezen segment stanovanja v tej periodi.
Posredovali ste mi samo en podatek in to element rojstva. Upam, da ste ga prav določili in da ste dejansko rojeni v letu 0 ali 1 (1960 ali 1961 ali 1970 ali 1971,… Pri določanju elementa je treba upoštevati lunarni koledar, po katerem se leto začenja ob drugem mlaju po zimskem solsticiju. Če ste torej rojeni v letu kovine, potem je vaša barva bela, energijo vam daje rumena (oker), pomirja pa vas modra.

V vašem stanovanju naj prevladuje bela barva. To ni nujno snežno bela, ampak je lahko tudi smetanasta. Stropi naj bodo beli, stene pa so lahko tudi v pastelnih barvah. Dnevni prostor naj bo bolj jang, to pomeni bolj živahnih barv. Vendar bodite pri uporabi rdeče,rumene in oranžne barvi previdni, ker imajo močne vibracije in naredijo človeka nervoznega. Zato jih je bolje uporabiti na manjših površinah in v pastelnih odtenkih.

Stene v kuhinji naj bodo bele. Nič ne boste zgrešili, če bodo omarice v barvi naravnega lesa, s posameznimi predali v beli ali svetlo modri ali turkizni ali zeleni barvi. Izjemoma – če imate zelo stresno službo – je kuhinja lahko v pretežno v modri barvi. Nikakor pa ne sme biti kuhinja rdeča ali črna.

Spalnica nej bo bolj jin. Izogibajte se rdeče, ornžne in rumene barve. Sicer pa lahko kombinirate bele in svetlo modre ali zelene stene. Pazite, da ne bo pretemno. poslušajte svojo intuicijo.

Otroška soba naj bo v igralnem delu bolj živahnih barv. To lahko dosežete tudi s barvastim pohištvom. V spalnem delu pa je lahko tudi bolj umirjena. Izogibajte se rumenim stenam v otroški sobi. Rumena barva res spodbuja inteligenco, vendar zadostuje kakšen rumen predmet ali igračka. Večje površine rumene barve pa delajo otroka nervoznega.

Hodnik brez oken naj bo svetlo obarvan, to je bel ali zelo svetlo rumen.

Kopalnica je že sama po sebi jin, zato naj ne bo v črni, temno modri ali temno zeleni barvi. Lahko je bela, sončno rumena ali v zelo nežnem pastelnem odtenku rdeče barve, vendar ne čisto roza. Če imate radi zeleno, potem pride v poštev samo nežna barva spomladanskega listja. Barve lahko tudi kombinirate. Ploščice naj ne segajo do stropa, ampak vsaj 25 cm niže, sicer bo kopalnica podobna mesnici.

Če imate radi belo barvo, kljub temu ni priporočljivo, da imate vse v stanovanju belo: stene, pohištvo in vrata. Preveč bele barve naredi človeka žalostnega, poleg tega pa navaja tudi na zasvojenost. Tudi siva barva ni za stanovanje, ker je depresivna.